Print

E-Mail Story

Comment

News Letter Sign up


How mushy are you?

Tolerably sweet, or over-the-top gross? It all depends on your knowledge of the day of love.


February 10, 2015

1 Image

1. How many martyred saints are believed to be named St. Valentine?
a. 12        b. 14
c. 7        d. 16


2. Ancient Egyptians used to mummify people with this organ intact because they believed it was the only part of the body necessary for the trip through eternity.
a. heart    b. liver
c. lung        d. eye


3. This February holiday was originally observed on Feb. 14th.
a. Lincoln's birthday
b. Washington's birthday
c. Mardi Gras
d. Groundhog Day


4. Which confectionary company produced the first box of chocolates for Valentine's Day in the late 1800s?
a. Hershey    b. Nestle
c. Cadbury    d. Mars


5. Approximately 110 million of these will be sold and delivered within the three days surrounding Valentine's Day.
a. chocolates        b. roses
c. cards        d. emails


6. Who receives the most Valentine's Day cards?
a. teachers    b. wives
c. mothers    d. children


7. This Italian city was where Romeo and Juliet lived in Shakespeare's tale.
a. Rome    b. Naples
c. Tuscany    d. Verona


8. In what year did Hallmark launch its first Valentine's Day product?
a. 1913    b. 1915
c. 1917    d. 1919

9. Which Roman goddess was known as the goddess of love?
a. Vesta    b. Juno
c. Venus    d. Diana


10. Which monument was given as the ultimate gift of love?
a. Egyptian pyramids
b. Taj Mahal
c. Eiffel Tower
d. Palace of Versailles


11. Which of the following birds DO NOT mate for life?
a. Dove
b. Bald Eagle
c. Cardinal
d. California Condor

12. What letter has become the symbol for a "kiss"?
a. X    b. O    c. K    d. Y

13. This confection is made from sugar or honey and almond meal.
a. fondant    b. chocolate
c. caramel    d. marzipan

14. Some people believe Valentine's Day was created to supercede this Roman pagan holiday.
a. Sementivae       b. Floralia
c. Lupercalia       d. Vestalia

 

Answers:1. b; 2. a; 3. d; 4. c; 5. b; 6. a; 7. d; 8. a; 9. c; 10. b; 11. c; 12. a; 13. d; 14. c.


Print

E-Mail Story

News Letter Sign up

Bookmark and Share
« Previous Story | Next Story »
 

COMMENTS

http://www.connectstatesboro.com/ encourages readers to interact with one another. We will not edit your comments, but we reserve the right to delete any inappropriate responses. To report offensive or inappropriate comments, contact our editor. The comments below are from readers of http://www.connectstatesboro.com/ and do not necessarily represent the views of Publication or Morris Multimedia.

You must be logged in to post comments.  [LOGIN]



You must be logged in to post comments.  [LOGIN]